• Πολιτική

    Ερντογάν: Το video που επιβεβαιώνει το «μίνι» διπλωματικό επεισόδιο στην Κομοτηνή

    • NewsRoom
    ερντογαν-θρακη


    Το «μίνι» διπλωματικό επεισόδιο που φέρεται να σημειώθηκε στο προαύλιο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Κομοτηνή φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από ένα βίντεο που πρόβαλε ο ΣΚΑΪ.

    Μέσω αξιωματούχου της, η κυβέρνηση επιχείρησε να διαψεύσει ότι δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με την επίσκεψη Ερντογάν στη Δυτική Θράκη, ωστόσο η ομιλία του Τούρκου προέδρου στο συγκεντρωμένο πλήθος στο σχολείο δεν ήταν προγραμματισμένη και έγινε παρά τις αντιρρήσεις του κ. Αμανατίδη.

    Ο υφυπουργός βρέθηκε σε αμηχανία και το μόνο που τελικά μπόρεσε να πράξει είναι να ζητήσει από τον διερμηνέα του Τούρκου προέδρου, που ανέλαβε να συντονίσει το μεταξύ τους διάλογο, «να τον αφήσουν και εκείνο να πει δυο λόγια μετά το τέλος της ομιλίας».

    Βέβαια, αυτό δεν συνέβη με τον πρόεδρο της Τουρκίας να δίνει απτόητος το δικό του «σόου», μιλώντας από μικροφώνου στο προαύλιο του σχολείου στο συγκεντρωμένο πλήθος των μειονοτικών, τους οποίους αποκάλεσε «συμπατριώτες του».

    Εις μάτην, ο κ. Αμανατίδης προσπαθούσε να υπενθυμίσει στον Τούρκο πρόεδρο ότι, για λόγους ασφαλείας, το πρόγραμμα προέβλεπε ότι θα μιλούσε στους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες και όχι στο κοινό στο προαύλιο. «Άλλα συμφωνήσαμε κύριε πρόεδρε…» είπε, αλλά ο κ. Ερντογάν μάλλον έκανε ότι δεν τον άκουσε ποτέ…

    Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

    https://youtu.be/XexkvWT4XkA

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτος Ερντογάν μετά την επίσκεψη: Δεσμεύει με NAVTEX το μισό Αιγαίο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι «κατοχικό κράτος» που καταφεύγει στον τρόμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά θετικά την επίσκεψη Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ