• Πολιτική

    Επίθεση από ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τα ψέματα για τη θέση μας στο Σκοπιανό

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Στην αντεπίθεση πέρασε η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης πως τάχα «σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου» μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου.

    Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «νέα ψέματα» του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα ονομασίας της πΓΔΜ.

    «Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της Κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες – απ’ ό,τι καταλάβαμε – και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος».

    Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία παραθέτει δύο ενδεικτικά αποσπάσματα από ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη,  στο  10o Συνέδριο της Ν.Δ.  τον Απρίλιος του 2016 και  στην δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση για το Κυπριακό τον Ιούλιο του 2017, όπου ξεκάθαρα τάσσεται υπέρ της γραμμή του Κώστα Καραμανλή όπως διατυπώθηκε στο συνέδριο στο Βουκουρέστι. «Αποσπάσματα που καταδεικνύουν από μόνα τους την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

    Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Πολιτικό Συμβούλιο  το οποίο διεξήχθη παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντα πως πρέπει να αντιληφθεί τους σημαντικούς στόχους της πρωτοβουλίας, και να μην συνεχίσει εμμονικά να «επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις για την ονομασία των Σκοπίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρ. Σβίγγου: Η κυβέρνηση θα λύσει «εσωτερικά» τη διαφωνία Καμμένου για το Σκοπιανό

     



    ΣΧΟΛΙΑ