• Πολιτική

    Επίσκεψη στο Μάτι για Τσίπρα και Σπίρτζη – Τι συζήτησαν

    • NewsRoom


    Μια νέα επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να συζητήσουν με κατοίκους της περιοχής.

    Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του επισκέφθηκαν το καφέ Αρτιον, όπου συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων.

    Tα θέματα συζήτησης είναι τα μέτρα, οι αποφάσεις, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, αλλά και τις πιθανές λύσεις σε νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

    Ο κ. Τσίπρας παίρνοντας το λόγο εξήγησε γιατί επέλεξαν να επισκεφθούν την περιοχή σήμερα. «Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά», η συζήτηση «ανοιχτή».

    Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του ενημέρωσε τους πληγέντες ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για όσους έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές, καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για όσους έχουν υποστεί μεγάλες. Όπως ανέφερε, από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.

    Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση που δημοσιεύει το irafina.gr



    ΣΧΟΛΙΑ