• Πολιτική

    Ένα ασόβαρο κράτος – Όταν ο Πάνος Καμμένος παριστάνει τον… Ιησού Χριστό

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Σε ένα σοβαρό κράτος υπάρχουν θεσμοί, που λειτουργούν. Τα διαβαθμισμένα έγγραφα είναι όντως απόρρητα, κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά, καθώς αφορούν στην εθνική ασφάλεια, και φυσικά δεν χάνουν την ιδιότητα του απόρρητου παρά μόνον όταν περάσει ικανό χρονικό διάστημα πολλών ετών, που από πριν έχει ορίσει η νομοθεσία, ώστε η μετέπειτα δημοσιοποίησή τους να έχει ιστορική και μόνον αξία. Κλασικό παράδειγμα είναι τα διαβαθμισμένα έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Πολλοί κατά καιρούς προσπάθησαν να «ανοίξουν» τα ερμητικά κλειστά συρτάρια με τα απόρρητα έγγραφα, αλλά μάταια.

    Αντίθετα, σε ένα ασόβαρο κράτος, έγγραφα που έχουν προσδιοριστεί ως διαβαθμισμένα, δηλαδή απρόσιτα στο ευρύ κοινό λόγω του εθνικά ευαίσθητου περιεχομένου τους, βρίσκονται, αίφνης, στα χέρια βουλευτή της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κι από αυτόν κατατίθενται στη Βουλή, σε πλήρη έκθεση στα μάτια όλων, επειδή ο βουλευτής έκρινε ότι «κακώς» τα έγγραφα αυτά έμεναν απόρρητα. Μια κουρελού, είναι πιο συνεκτική και χρήσιμη από τους θεσμούς ενός τέτοιου κράτους.

    Αλλά, μην πάτε μακριά. Ένα σοβαρό κράτος έχει θεσμούς που λειτουργούν. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους, χωρίς να τηρήσει μια συγκεκριμένη και αυστηρά προβλεπόμενη διαδικασία. Ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προβλέπονται διαδικασίες και συγκεκριμένα βήματα για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της χώρας, ή ενός μέρους του. Για αυτό ακριβώς, για το ότι δηλαδή κάθε αλλαγή γίνεται μέσα από κοινά συμφωνημένες διαδικασίες, ένα κράτος είναι και θεωρείται από τους πολίτες του, σοβαρό.

    Ένα ασόβαρο κράτος, όμως, έχει υπουργούς που μοιάζουν στον Ιησού! Όπως ο Χριστός στην Κανά της Γαλιλαίας ευλόγησε το νερό κι αμέσως αυτό έγινε εύγευστο κρασί, έτσι κι ο υπουργός με μια απλή δήλωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γράφει τη μαγική λέξη «αποχαρακτηρίζω» κι ως δια μαγείας,  τα διαβαθμισμένα έγγραφα γίνονται απλά, κοινά, ελεύθερα, έτσι ώστε ο υπουργός- Ιησούς να μπορεί άνετα να τα «τρίψει στις μούρες» των πολιτικών του αντιπάλων. Όταν θέματα εθνικής ασφαλείας, θεσμοί, κανόνες της «δημοκρατίας» υποχωρούν μπροστά στην υπεράσπιση της θέσης ενός υπουργού, τότε πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε πως το κράτος αυτό είναι ασόβαρο.

    Αλλά πώς να μην παρομοιάσω του υπουργό με τον Ιησού Χριστό, όταν το ίδιο πρόσωπο πριν από σχεδόν τριάμιση χρόνια στη Βουλή του ίδιου, ασόβαρου κράτους, είχε παρουσιάσει και τότε απόρρητα- διαβαθμισμένα έγγραφα, και με τον τσαμπουκά του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» είχε προκαλέσει τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξή του, χωρίς βέβαια να υποστεί την παραμικρή κύρωση.

    Εσείς, τι κράτος νομίζετε ότι είναι η σημερινή Ελλάδα;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος για Σαουδική Αραβία: Αποχαρακτηρίζω τα απόρρητα του υπουργείου Αμυνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα χτυπήματα από Φίλη και Κυρίτση σε Καμμένο: «Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία»



    ΣΧΟΛΙΑ