• Πολιτική

    Ένα «ασύμμετρο φαινόμενο» βλέπει ο πρωθυπουργός πίσω από τις πυρκαγιές στην Αττική!

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάνει στη σύσκεψης ενημέρωσης που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, για τις πυρκαγιές που μαίνονται, στην Αττική, Δεύτερα 23 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ


    Για «ασύμμετρο φαινόμενο» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για τις εν εξελίξει πυρκαγιές στην Αττική. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως είναι μια δύσκολη στιγμή για και Αττική και μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όλα τα Σώματα είναι σε συντονισμό, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Στρατός, τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και πως βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση σε όλους και σε όλες “να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται”. Απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να είναι σε κίνδυνο, τονίζοντας πως προέχει η ανθρώπινη ζωή.

    “Πρέπει να είμαστε αυτή τη στιγμή όλοι σε μια διαρκή εγρήγορση και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και τη χώρα”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Πάντως, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τις πυρκαγιές, εκφράζοντας προβληματισμό για την ταυτόχρονη εκδήλωσή τους, απέφυγε να κάνει λόγο για απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτή η συζήτηση.

    Η δήλωση του κ. Τσίπρα θύμισε σε πολλούς τη δικαιολογία του Βύρωνα Πολύδωρα στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007. Τότε μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση πως «την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής»



    ΣΧΟΛΙΑ