• Πολιτική

    Έκτακτο (και τελευταίο;) δελτίο ειδήσεων από τους εργαζομένους του MEGA

    • NewsRoom


    To τελευταίο ίσως δελτίο ειδήσεων, μετέδωσαν στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι του MEGA, μετά τις δραματικές εξελίξεις στο κανάλι. Θυμίζουμε ότι οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού αποφάσισαν να μη διεκδικήσουν μια εκ των 7 τηλεοπτικών αδειών, καθώς θεωρούν ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ είναι πολύ υψηλό.
    Σε μία ύστατη κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί το «μαύρο» για τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, οι εργαζόμενοι του Mega έβγαλαν μετά από μήνες ζωντανό δελτίο ειδήσεων μία ώρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις τηλεοπτικές άδειες.
    «Οι εργαζόμενοι εξαπατήθηκαν και το Mega δηγείται σε ξαφνικό θάνατο», τονίζουν στο μήνυμά τους που μεταδίδεται μέσα από τη συχνότητα του καναλιού.

    Σχετική ανάρτηση ανέβασε και στα social media ο μετεωρολόγος του καναλιού Θοδωρής Κολυδάς ο οποίος μέχρι και σήμερα έβγαινε στις τηλεοπτικές οθόνες για το δελτίο καιρού.
    Με αφορμή την απόφαση των μετόχων να μην καταθέσουν φάκελο στο ΕΣΡ για μία από τις επτά τηλεοπτικές άδειες, οι εργαζόμενοι του καναλιού κάνουν λόγο για έγκλημα σε βάρος τους και καλούν μετόχους και κυβέρνηση, έστω την ύστατη στιγμή, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Υπενυθμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι όποιο από τα κανάλια δεν καταθέσει φάκελο έως τις 15.00 της Πέμπτης 11/1,  από τα τέλη Φεβρουαρίου θα πάψει να εκπέμπει.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA:

    «Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

    Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

    Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στο MEGA: Συνάντηση Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους εργαζομένους. Τι θα τους πει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι είναι οι 6 υποψήφιοι για τις 7 τηλεοπτικές άδειες – Το νέο όνομα στη λίστα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΣΗΕΑ προς μετόχους MEGA: Αναλάβετε τις ευθύνες σας και κάντε αίτηση για τηλεοπτική άδεια

     



    ΣΧΟΛΙΑ