ΠΟΕΔΗΝ

Εισβολή στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι περίπου 50 στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία μαζί με συνταξιούχους του κλάδου που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αίτημά τους ήταν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η στιγμής της εισβολής στο υπουργείο Υγείας

Νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ τοποθέτησε έξω από το κτίριο της οδού Αριστοτέλους ένα τραπέζι πάνω στο οποίο υπάρχουν καρβέλια ψωμί και ελιές και ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Ψωμί κι ελιά με Τσίπρα… πρωθυπουργό και Πολάκη… υπουργό».

«Θέλουμε δουλειά και οχι ελεημοσύνη, να περπατάμε με ψηλά το κεφάλι», γράφουν σε άλλο πανό.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ ζητούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι η θητεία του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ στις προνιακές δομές ανανεώθηκε έως 31/12/2018, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικυρώνει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, κρίνοντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μήνου.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι από τους 2100 επικουρικούς γιατρούς περίπου 500 αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση. Το ίδιο πρόβλημα με το επικουρικό προσωπικό έχουν και οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι κι αυτό γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο στο 24μηνο απασχόλησης αθροίζει και τον χρόνο που υπηρετούν με συμβάσεις έργου.
Ως εκ τούτου οι πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έργου μετατράπηκαν σε συμβάσεις εργασίας, θα έχουν τα ίδια προβλήματα, καθώς δεν θα εγκρίνεται η μισθοδοσία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν ξεπεράσουν το 24μηνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here