• Πολιτική

    Δ.Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος μιλά «προφανώς μεταφορικά» όταν κάνει λόγο για ομηρία!

    • NewsRoom
    Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να δώσει την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη θέση του περί ομηρίας των Ελλήνων αξιωματικών.

    Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, η συγκεκριμένη άποψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι «προφανώς μεταφορική». Μάλιστα, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν ταχύτερης επιστροφής των δύο αξιωματικών στην Ελλάδα. Αυτή, όπως είπε, είναι «τόσο η βούληση του πρωθυπουργού όσο και η βούληση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, ο οποίος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, κάνει όσα οφείλει και όσα του επιβάλλει το καθήκον και οι αρμοδιότητές του».

    Για τη δήλωση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ που καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία να έρθουν σε συνεννόηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ «δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό», από τη στιγμή που το ζήτημα εκκρεμεί ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης, ενώ η κυβέρνηση, όπως είπε, αναμένει να δει το κατηγορητήριο και εργάζεται ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση στο συγκεκριμένο περιστατικό. Μάλιστα,  εξέφρασε την άποψη ότι «μέχρι στιγμής αυτή είναι η πλέον πιθανή εξέλιξη». Στην περίπτωση που η τουρκική πλευρά αποφασίσει την κλιμάκωση, «είμαστε κι εμείς έτοιμοι να αναλάβουμε συγκεκριμένες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες», ανέφερε.

    Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για την επιστροφή των αξιωματικών, εκτίμησε ότι το ζήτημα θα λυθεί εντός ολίγων εβδομάδων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει, εφόσον το κατηγορητήριο αφορά μόνο την είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, αφού άλλωστε, δεν προκύπτει κάτι άλλο από τα περιστατικά και τις πληροφορίες. ‘Αλλη απόφαση από την πλευρά της τουρκικής Δικαιοσύνης θα συνιστούσε κλιμάκωση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση και την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει κάποια τέτοια εξέλιξη.

    Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός φοβάται το ενδεχόμενο ενός «θανατηφόρου περιστατικού στο Αιγαίο», όπως είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος στη γαλλική εφημερίδα Liberation,  ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών εργάζονται προς την κατεύθυνση να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί «από πάρα πολύ κοντά» τις εξελίξεις, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει κλιμακώσει τη ρητορική της. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαθαίνει το ρήγμα ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση Δ. Καμμένου σε Αν. Καββαδία – Τι απαντά η βουλευτής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Κουβέλης «αδειάζει» τον Καμμένο: «Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος: «Δεν έχουμε 2 γραμμές στη κυβέρνηση», αλλά επιμένει στη θέση περί «ομηρίας στρατιωτών»



    ΣΧΟΛΙΑ