• Πολιτική

    Η διάλεξη Ντάισελμπλουμ στο LSE και τα γέλια για τα τραγικά γεγονότα του 2015 (video)

    • NewsRoom


    Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την τραγική περίοδο του 2015, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, όταν στο εξωτερικό διαπραγματευόταν από την θέση του υπουργού Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης. Στο περιθώριο ομιλίας που παραχώρησε σε κοινό στο London School of Economics το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στα γεγονότα της Λετονίας.

    Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ευρωομάδας στη Ρίγα το 2015, ήταν ο ίδιος που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την απομάκρυνση του τότε Έλληνα υπουργού.

    «Μετά από την Σύνοδο τηλεφώνησα στον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησα πώς είχε η κατάσταση μεταξύ των υπουργών και του υπουργού του, ότι δεν έβλεπα πώς μπορούσα να περάσω μια συμφωνία και να πετύχω έναν συμβιβασμό. Και του ζήτησα αν μπορούσε να κοιτάξει αυτό το θέμα, και το κοίταξε», είπε ο Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτοντας ευθαρσώς πως τα νήματα για το μέλλον της χώρας δεν κινούνταν από την ελληνική κυβέρνηση.

    Το κοινό που άκουγε με ενδιαφέρον την ομιλία, μετά την αποκάλυψη ξέσπασε σε γέλια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Όχι» στους πλειστηριασμούς για οφειλές κάτω των 50.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Παίζουν» με τις Πανελλαδικές: Νέο σύστημα τον Ιούνιο του 2020

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φαύλος κύκλος με τα προαπαιτούμενα: Έρχεται νέο μπαράζ μέτρων



    ΣΧΟΛΙΑ