• Πολιτική

    Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί Παπαευαγγέλου και εταιριών από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου


    «Μπλόκο» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου έβαλε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δεσμεύθηκαν και οι κοινοί λογαριασμοί που έχει ο ίδιος με τις δύο κόρες του. Αποφασίστηκε η δέσμευσή τους καθώς, μεταξύ άλλων, διερευνάται εάν, μέσω των αγοραπωλησιών, ξεπλύθηκε μαύρο χρήμα. Παράλληλα δεσμεύονται και λογαριασμοί εταιριών που εμπλέκονται στην πώληση ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές.

    Η δέσμευση έρχεται με αυτεπάγγελτη παρέμβαση της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αννας Ζαΐρη, καθώς αντικείμενο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη είναι, μεταξύ άλλων, εάν διαπράχθηκε ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τις αγοραπωλησίες ακινήτων σε ξένους επενδυτές.

    Ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

    Σύμφωνα με έρευνα των κινεζικών αρχών, ο πρώην αντιπρόεδρος των Jumbo φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

    Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

    Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας» και των προνομίων της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Βακάκης (Jumbo) «χρυσώνει» με 1,7 εκατ. ευρώ μετρητά την οικογένεια Παπαευαγγέλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Destiny του Ε. Παπαευαγγέλου διαψεύδει τον δήμο Αθηναίων για το πλαστό πιστοποιητικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χωρίς αποζημίωση η απομάκρυνση της Νέλλης Τζάκου – Νόμιμες οι συναλλαγές κατά τον Παπαευαγγέλου



    ΣΧΟΛΙΑ