• Πολιτική

    Brexit: Απογοητευμένοι οι Βρετανοί από τη συμφωνία, μόλις 14% τη θεωρεί καλή λύση

    • NewsRoom


    Αρνητική είναι η εικόνα για τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, με το μεγαλύτερο μέρος των Βρετανών να προτιμά είτε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, είτε την «άτακτη έξοδο».

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για το Sky News, η πλειοψηφία των  Βρετανών φαίνεται τώρα να προτιμούν την παραμονή της χώρας, να ζητούν νέο δημοψήφισμα αλλά και να στηρίζουν την Τερέζα Μέι!  Ειδικότερα, σύμφωνα με το Sky Data, μόλις το 14% θεωρεί καλύτερη λύση τη συμφωνία που κατάφερε η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι. Το 54% επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ, ενώ το 32% προτιμά ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

    Πάνω από τους μισούς Βρετανούς (55%) θα επέλεγαν ένα νέο δημοψήφισμα ανάμεσα στις τρεις προαναφερθείσες επιλογές, με το 35% να αντιτίθεται, ενώ το 10% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

    Ωστόσο, η Μέι εξακολουθεί να λαμβάνει την εμπιστοσύνη των Βρετανών ως η ικανότερη πολιτικός να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit σε σχέση με τους υπόλοιπους ηγέτες που κλήθηκαν να επιλέξουν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση. Η Μέι συγκεντρώνει το 31%, ο Τζέρεμι Κόρμπιν το 25%, Τζέικομπ Ρις-Μογκ 18%, Μπόρις Τζόνσον 17% και Ντέιβιν Ράαμπ 10%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τερέζα Μέι: Πιστεύω στην συμφωνία μου, δεν υπάρχει τρόπος για νέο δημοψήφισμα, θα πάμε μέχρι τέλους



    ΣΧΟΛΙΑ