• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Στη δικαιοσύνη παρεπέμπεται ο Γκίκας Χαρδούβελης

    • NewsRoom


    Ακόμα ένας πρώην υπουργός παραπέμπεται στη δικαιοσύνη από την επιτροπή πόθεν έσχες. Ο Γκίκας Χαρδούβελης κατηγορείται ότι την περίοδο 2011-2012 δεν υπέβαλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παρόλο που τυπικώς ήταν υποχρεωμένος να το πράξει.

    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε, ότι την περίοδο εκείνη ο κ. Χαρδούβελης ήταν διευθυντής στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

    Να σημειωθεί ότι την εξέταση είχε ζητήσει με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ο πρώην προϊστάμενος για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, καθώς μετά από έρευνα προέκυψε ότι:

    – Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

    – Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

    Εκτός από αυτό, τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν τη δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του 2013 (χρήση 2012). Τα πόθεν έσχες έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου για να σκαναριστούν και η ανάρτησή τους στο διαδίκτυο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

    Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα εξετάσει καταγγελίες για πλουτισμό δύο εν ενεργεία βουλευτών και ενός πρώην υπουργού.



    ΣΧΟΛΙΑ