• Πολιτική

    Άγκυρα: Η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας – Στηρίζει το πραξικόπημα

    • NewsRoom
    Ομερ Τσελίκ

    Ο Ομέρ Τσελίκ


    Με σκληρό τρόπο επέλεξε να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να παρέχει άσυλο σε έναν από τους Τούρκους αξιωματικούς, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή σκανδαλώδη. Ο κ. Τσελίκ άφησε υπονοούμενα με την δήλωση του πως «οι δικαστικές αποφάσεις που στηρίζουν τους πραξικοπηματίες, υποστηρίζουν και το πραξικόπημα».

    Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

    «Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά τον τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες», τόνισε.

    «Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα εναντίων των πραξικοπηματιών και της τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που υποστηρίζουν τρομοκράτες (σσ. με όπλα), αλλά και αυτούς που τους στηρίζουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις», σημειώνει ο Τσελίκ.

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε χθες να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο πιλότο, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι, γεγονός που σημαίνει πως ο συγκεκριμένος στρατιωτικός μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική Πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως» για την χορήγησή τους.

    Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, αναφέρουν στο σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσαν ότι δεν αποδείχτηκε πως ο εν λόγω αξιωματικός συμμετείχε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 , καθώς επίσης και ότι ανήκε στο κίνημα των Γκιουλενιστών.

    Μάλιστα στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς που προέβαλλε ο Τούρκος πιλότος, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος διέπεται από τις αρχές του δυτικού πολιτισμού και ανήκει στο κόμμα των Κεμαλιστών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκηνοθετημένες οι εκδηλώσεις αγάπης για τον Τσίπρα στην Ιθάκη;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάμε σε μακρά προεκλογική περίοδο: Ακραία πόλωση θέλει ο Τσίπρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγέλαφος: Γιατί ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει ούτε Γενικός Γραμματέας σε Υπουργείο



    ΣΧΟΛΙΑ