• Πολιτική

    ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιθεώρηση

    • NewsRoom

    Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» ήταν εκείνο που προκάλεσε μια πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό Κόλπο. Το δεξαμενόπλοιο μήκους περίπου 80 μέτρων βυθίστηκε σε λιγότερο από 20 λεπτά υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή πετρελαίου.


    Πραγματογνώμονες πραγματοποίησαν σήμερα μία πρώτη επιθεώρηση στο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» που έχει μεταφερθεί σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

    Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο είχε βυθιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης στον Σαρωνικό κόλπο, έμφορτο με καύσιμα και ανελκύθηκε προχθές, Τρίτη, από εξειδικευμένα συνεργεία του ομίλου Σπανόπουλου.

    Ο ένας πραγματογνώμονας έχει οριστεί από την 5η ανακρίτρια Πειραιά, στην οποία έχει δοθεί η δικογραφία της υπόθεσης και ο άλλος από την ΕΛΥΔΝΑ (Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Συμβάντων).

    Χθες επανήλθαν σενάρια περί δολιοφθοράς στο δεξαμενόπλοιο, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο πλοιοκτήτης τις πρώτες ημέρες του ναυαγίου, τα οποία ωστόσο δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν μέσα στις λίγες ημέρες και αν δεν γίνει ενδελεχής έλεγχος στο πλοίο και κυρίως στο μηχανοστάσιο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» στο Cafe Il Frati στην Κηφισιά για φοροδιαφυγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στην άσφαλτο: Φορτηγό αποκεφάλισε ποδηλάτη στη Θεσσαλονίκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να βάλουν «στοπ» σε γύρο και κεμπάμπ

     



    ΣΧΟΛΙΑ