• Πολιτική

    Αυτοκτόνησε βουλευτής μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε έφηβη

    • NewsRoom


    Τέλος στη ζωή του έβαλε στις ΗΠΑ ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Κεντάκι, που είχε αρνηθεί να παραιτηθεί μετά τις εις βάρος του καταγγελίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια έφηβη στο υπόγειο του σπιτιού του.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Νταν Τζόνσον αυτοπυροβολήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αφού σταμάτησε το αυτοκίνητό του σ’ ένα απόμερο μέρος στο όρος Ουάσιγκτον.

    Ο 57χρονος πάστορας σε τοπική εκκλησία, εξελέγη τον περασμένο χρόνο στην βουλή του Κεντάκι, παρά το γεγονός ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του είχε ζητήσει να μη βάλει υποψηφιότητα επειδή σε αναρτήσεις του στο Facebook συνέκρινε το ζεύγος Ομπάμα με μαϊμούδες.

    Ο Τζόνσον είχε ταχθεί υπέρ νομοσχεδίων που σχετίζονται με τη θρησκευτική ελευθερία και την εκπαίδευση σε σχολεία.

    Την περασμένη Δευτέρα βγήκε στο φως η υπόθεση της καταγγελίας μιας γυναίκας ότι της είχε επιτεθεί σεξουαλικά στο υπόγειό του το 2013.

    Η γυναίκα είχε καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία, η οποία το ερεύνησε χωρίς, ωστόσο, να απαγγείλει κατηγορίες στον Τζόνσον.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε «εντελώς ψευδείς» τις κατηγορίες και τις συνέδεσε με εκείνες εις βάρος του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου γερουσιαστή της Αλαμπάμα, Ρόι Μουρ, κάνοντας λόγο για μια στρατηγική των πολιτικών τους αντιπάλων που έχει ως στόχο συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς σ’ ολόκληρη τη χώρα.

    Λίγο πριν τις 5 μ.μ. χθες το απόγευμα, ο Τζονσον ανήρτησε ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στο Facebook ζητώντας από άτομα του περιβάλλοντός του να φροντίζουν τη γυναίκα του.

    Ανέφερε ακόμη ότι έπασχε επί 16 χρόνια από διαταραχή μετατραυματικού στρες, «μια αρρώστια που θα μου πάρει τη ζωή. Δεν το αντέχω πια. Κέρδισε αυτή τη ζωή, αλλά ο ουρανός είναι το σπίτι μου».

    Οι καταγγελίες εις βάρος του Τζόνσον ήρθαν στο φως στον απόηχο των αποκαλύψεων σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος τεσσάρων άλλων Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βιτριόλι» για Τραμπ: «Δεν είναι άξιος να καθαρίσει ούτε τις τουαλέτες του Ομπάμα»



    ΣΧΟΛΙΑ