• Πολιτική

    Αδ. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας κρατούσε την υπόθεση Novartis για την προεκλογική περίοδο αλλά…

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης: Εάν χρειαστεί θα ληφθούν κι άλλα μέτρα, αλλά δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσε την υπόθεση Novartis ως πολιτική εφεδρεία εν όψει προεκλογικής περιόδου αλλά το Σκοπιανό τον υποχρέωσε να την χρησιμοποιήσει πιο γρήγορα και πρόχειρα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Διαφορετικά, εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης, ο πρωθυπουργός θα είχε φροντίσει να φτιάξουν καλυτέρα τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, τους οποίους αποκάλεσε «ψευδομάρτυρες».

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε στον ΣΚΑΪ την πεποίθησή του πως ο κ. Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε δυσμενέστερη θέση, καθώς μολονότι «έστησε» την υπόθεση Novartis,  δεν έδρεψε πολιτικό όφελος και πλέον κουβαλά το άγχος της σκευωρίας, το Σκοπιανό και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

    Προανακριτική Επιτροπή

    Τα ξημερώματα η Ολομέλεια της Βουλής παρέπεμψε και τα 10 πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis σε προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει το ενδεχόμενο τέλεσης των αδικημάτων της δωροδοκίας, δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Οι δέκα κάλπες στήθηκαν μετά από περίπου 20 ώρες συνεδρίασης, η οποία χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους και έντονες αντιπαραθέσεις, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση για στήσιμο και χειραγώγηση της υπόθεσης για πολιτικό όφελος.

    Αυτή η κυβέρνηση «δεν θέλει την αθώωση κανενός» και έχει ως μοναδικό στόχο να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από τον φάκελο Novartis, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

    Τόνισε πως η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναβιώσει «ασύλληπτες πρακτικές εχθροπάθειας» στον πολιτικό κόσμο οι οποίες προκαλούν βαθιά τραύματα στην κοινωνία και αποθαρρύνουν την είσοδο νέων ανθρώπων στην πολιτική. Διερωτήθηκε ποιος θα μπει στην πολιτική για να τον σπιλώνουν «τύποι σαν τον Παύλο Πολάκη» και τον Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Δένδιας έθεσε εκ νέου θέμα Παναγιώτη Κουρουμπλή, καταγγέλλοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική πλειοψηφία για να προστατεύσει τον πρώην υπουργό Υγείας.

    Τόνισε όμως πως αυτό δεν θα είναι εύκολο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόταση για τον κ. Κουρουμπλή από την πλευρά της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λοβέρδος για Novartis: Την φωνή μου δεν θα τη φιμώσετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραυνοί Γεωργιάδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε την τιμή σε 11 φάρμακα της Novartis έως 334%



    ΣΧΟΛΙΑ