• Πολιτική

    Ερντογάν: Περιμένω πολλά από τους 4 βουλευτές που έχουμε στην ελληνική βουλή

    • NewsRoom
    Ερντογάν Κομοτηνή

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε το τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017. Στη Θράκη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ


    «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, η Τουρκία είναι γείτονας της Ελλάδας. Ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 150 προβλήματα. Εσείς συμπατριώτες μου είστε μια γέφυρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, έτσι σας βλέπουμε», ανέφερε από την Κομοτηνή ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Μιλώντας μπροστά από ένα πλήθος από κατοίκους της Ροδόπης, που ανήκουν στην μουσουλμανική μειονότητα, στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ», ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στον ρόλο που θεωρεί πως έχουν οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων στην Ελληνική Βουλή: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή, 3+1» είπε ο κ. Ερντογάν αναφερόμενος στους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Ροδόπης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ξάνθης) και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην ομιλία του. «Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή» είπε. «Πρέπει να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν κάποια βήματα που χρειάζεται να κάνετε» κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε «σημαντικές και ενδιαφέρουσες» τις συζητήσεις στην Αθήνα, «οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος σημείωσε: «Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της» για να προσθέσει: «Η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κομοτηνή: Ενόχληση στο ΥΠΕΞ με τις πρωτοβουλίες Ερντογάν – «Άλλα συμφωνήσαμε» 

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ