ΝΔ: Η κυβέρνηση «βουλιάζει» τους ναυτικούς, παρά τις αρχικές εξαγγελίες

0

Μπορεί η κυβέρνηση να διατυμπάνιζε τις προθέσεις της για προστασία των κοινωνικά αδυνάτων και του εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών, όμως στην πράξη φαίνεται πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. 

Το Μαξίμου θέλει να προχωρήσει σε αλόγιστη αύξηση της φορολογίας των ναυτικών, γεγονός που προκαλεί την αγανάκτηση και την οργή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της Π.Ν.Ο. κ. Γιάννη Χαλά και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημερώθηκα για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Και για τους λόγους που η Π.Ν.Ο. ξεκινά απεργιακές κινητοποιήσεις. Εξέφρασα την κάθετη αντίθεσή μου, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, για την σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας 27.000 ναυτικών.

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της Κυβέρνησής του συνεχίζουν τον εμπαιγμό στους ναυτικούς μας. Παρά τις κούφιες εξαγγελίες και υποσχέσεις τους για προστασία των κοινωνικά αδυνάτων και του εισοδήματος των Ελλήνων ναυτικών, προχωρούν σε μία ακόμη αλόγιστη αύξηση της φορολογίας τους.

Η Κυβέρνηση αγνοώντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας, την ιδιομορφία και τις ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες του ναυτικού επαγγέλματος δίνει τη χαριστική βολή στους ανθρώπους της θάλασσας, αυξάνοντας την φορολογία τους στο 45%.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησής του, παραβλέπουν το γεγονός ότι με την υιοθέτηση τέτοιων ρυθμίσεων θα προκαλέσουν ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας και, τελικά, στον αφελληνισμού των πληρωμάτων της.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί απαράδεκτη την υπερφορολόγηση των Ελλήνων ναυτικών, όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία των ναυτικών επιδοτείται από το ίδιο το Κράτος ή είναι πολύ μικρή.

Οι κινήσεις αυτές, αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του.

Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε για τον Έλληνα ναυτικό και τη ναυτιλία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης Κουρουμπλής: Βοήθημα σε άνεργους ναυτικούς για τα Χριστούγεννα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αθηνά Λαρδή
Η Αθηνά Λαρδή έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ. Στο mononews γράφει θέματα life και κοινωνικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here