Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που δεσμεύθηκε ο Ευκ. Τσακαλώτος για μετά το 2018

0

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε προς τους δανειστές για επέκταση του κόφτη και μετά το 2018 και τα μόνιμα μέτρα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσακαλώτος αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ τον χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού “κόφτη”. Δεσμεύει έτσι τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας με βαριές επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες για πολλά πολλά χρόνια. Ο “κόφτης” των κ. Τσίπρα – Τσακαλώτου δεν είναι προληπτικός και αόριστος, όπως δήλωναν.

Είναι συγκεκριμένος, 3,5 δισ. ευρώ μέτρα κάθε χρόνο. Είναι στοχευμένος, δηλαδή αφορά υποχρεωτικά μισθούς και συντάξεις. Είναι αυτόματος, καθώς δεν απαιτείται έγκριση της Βουλής. Και, βέβαια, είναι μόνιμος, καθώς συνεχίζεται και μετά το Μνημόνιο Τσίπρα το 2018.

Όλα αυτά, που ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να κρύψει, συνοδεύονται από μια βαρύτατη υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού και μια δραματική αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου έτους.

Αυτό είναι το τίμημα της παραμονής τους πάση θυσία στην εξουσία.

Υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα».

Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απαντούν πως ουδέποτε ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύθηκε για  μόνιμα μέτρα 3,8 δισ. ευρώ τον χρόνο.

«Συνιστάται στη ΝΔ να είναι πιο προσεκτική», απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

«Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ουδέποτε δήλωσε ότι «αποδέχεται μόνιμα μέτρα 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού κόφτη», όπως ψευδώς δηλώνει ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει άμεσα να μετονομάσει τη «Συμφωνία της αλήθειας» για να ανταποκρίνεται στις ανακοινώσεις που εκδίδει. «Συμφωνία του ψεύδους» ή «Συμφωνία διαστρέβλωσης» μπορεί να είναι κάποιοι τίτλοι», καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε. Τσακαλώτος: Συζητιέται παράταση του «κόφτη» μετά το 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ε. Τσακαλώτος: Συμφώνησε η κυβέρνηση σε «κόφτη» για τις συντάξεις – Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ (upd)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσακαλώτος: Πολλές φορές ήθελα να πω «άι σιχτίρ πια» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here