Εμείς Μνημόνιο 4 και ο Αλέξης Κούβα: Στα 300.000 δολάρια ο λογαριασμός του ταξιδιού

0

Μόλις 300.000 δολάρια δαπανήθηκαν για το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των αυλικών του στην Κούβα.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από το φορτίο των νέων μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση, την ώρα που το Μνημόνιο υπ’ αριθμόν 4 βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης, την ώρα που Θεσμοί και Ερντογάν στραγγαλίζουν την ανυπεράσπιστη Ελλάδα, ο φίλτατος Αλέξης μεταβαίνει με το επιτελείο του στην Κούβα προκειμένου να τιμήσει τον Φιντέλ Κάστρο.

Και ενώ θα περίμενε κανείς το ταξίδι να είναι οικονομικό, προκειμένου σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας και οι πολίτες της, να μην προκληθεί το κοινό αίσθημα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάει στην Κούβα με δόξες και τιμές.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα κόστισε 300.000 δολάρια.

«(…) το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του «πήγαινε» και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει επίσης πως «με το 1/100 αυτού του κόστους θα μπορούσε να ταξιδέψει σε business θέση μέσω Μαδρίτης ή Παρισιού».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και ποιοι αποτέλεσαν την… συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, μαζί με τον πρωθυπουργό, στην Κούβα ταξίδεψαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της ελληνοκουβανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Νίνα Κασσιμάτη αλλά και ο Δημήτρης Καραμάνος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here