Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News παραχώρησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, όπου δήλωσε ότι «οι εξελίξεις είναι αναπότρεπτες» και προειδοποίησε πως «ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κριτική στον πρωθυπουργό και του καταλόγισε, ότι «διολισθαίνει σε αυταρχισμό και καθεστωτικές αντιλήψεις».

Σε ερώτηση για το εάν μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., υπέρ της οποίας έχει ταχθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να προκύψει από αυτή τη Βουλή, η κ. Γεννηματά απάντησε ότι «παρά τη βαθιά και πολυετή κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., δεν έχουν συναισθανθεί την ανάγκη για εθνική συνεννόηση» και κάλεσε τους πολίτες να επιβάλλουν την εθνική συνεννόηση με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην κοινωνία και τη Βουλή, ενώ τόνισε ότι το κλειδί είναι η «αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ακόμη ότι «η θητεία της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, θα λήξει με την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση» και σκιαγράφησε τους τρεις πυλώνες της πολιτικής συμφωνίας για τη συγκρότησή της: «Την αναδιαπραγμάτευση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους, μας οφείλουν οι δανειστές, τον περιορισμό των ανεδαφικών και ασφυκτικών πλεονασμάτων μετά το 2018, και ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο παρεμβάσεων και ριζικών ανατροπών στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος, για τη θεραπεία των χρόνιων στρεβλώσεων και την αντιμετώπιση των αιτών που μας οδήγησαν ως εδώ».

Η κ. Γεννηματά παράλληλα άφησε απολύτως ανοικτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός μιας τέτοιας κυβέρνησης να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

«Δεν επιζητούμε συμπληρωματικό αλλά κεντρικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και επιτέθηκε στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης νέου κόμματος. «Ο χώρος μας, η δημοκρατική παράταξη, χρειάζεται συσπείρωση και ενότητα και όχι διασπαστικές κινήσεις, όχι κατακερματισμό. Αυτή η συζήτηση έχει κουράσει τον κόσμο της παράταξης το ίδιο και όσοι την ανακυκλώνουν», τονίζει ενώ, σε ερώτηση για το εάν θέλει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη τον Γιώργο Παπανδρέου, σχολίασε ότι «Το κάλεσμα για ενότητα ισχύει. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Γιατί έχουμε μπροστά μας μάχες και πρέπει να έχουμε εγρήγορση, ετοιμότητα και όχι εσωστρέφεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Έρχεται» ο Νικόλαος – Το «βασιλικό κόμμα», ο ρόλος του Φράγκου, το City του Λονδίνου και το διπλό νόμισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννης, Πατούλης, Ψινάκης – Το «χρίσμα», η συμφωνία Κυριάκου – Ντόρας και ο… Αβραμόπουλος!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΥΡΙΖΑ: για να κρατηθεί στην εξουσία κάνει κάθε ημέρα προσλήψεις στο δημόσιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here