Βολές Γιούνκερ εναντίον του ΔΝΤ: Η αναποφασιστικότητά του απειλεί το ελληνικό πρόγραμμα

0

Το τρίτο μνημόνιο της Ελλάδας κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω της αναποφασιστικότητας του ΔΝΤ, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk και η οποία στο σύνολό της θα μεταδοθεί την Κυριακή. 

«Ναι, είναι σε επισφαλές έδαφος υπό την έννοια ότι δεν βλέπουμε πώς το ΔΝΤ θα μπορούσε να χειριστεί αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα. «Καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει μεγαλύτερα βήματα για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της από την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την ανησυχία του,  ότι οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν ένα ενιαίο μέτωπο στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Οι άλλες 27 χώρες της ΕΕ δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς να χειριστούν την κάτασταση» φέρεται να είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandunk. «Θα μπορούσαν να υποσχεθούν ένα πράγμα στη μια χώρα, κάτι άλλο σε άλλη χώρα και κάτι διαφορετικό σε τρίτη χώρα και στο τέλος να μην υπάρχει ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο», τόνισε.

Ο Γιούνκερ επισήμανε και αυτός ότι η Βρετανία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της εμπορικές συμφωνίες για όσο διάστημα παραμένει μέλος της ΕΕ. Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε επίσης ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν το 2019. Το 2014 «έκανα μια ωραία προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος και δεύτερη φορά», εξήγησε. Η θητεία του προέδρου της Επιτροπής είναι πενταετής, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Deutsche Welle: Το αργότερο την Τετάρτη θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας σε Σόιμπλε: Δεν είμαστε πρόθυμοι να παραδώσουμε το λαό σαν το σκυλί στο αμπέλι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση της Μέρκελ για τη διαπραγμάτευση περιμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here