Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

0

Τις προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Τρίπολη. 

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση σημείωσε σχετικά «Διαπραγματευόμαστε καθημερινά και στόχος μας είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει η 2η αξιολόγηση. Κάποιοι, ίσως να επιθυμούν να αναβληθεί η διαδικασία αυτή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» καταλήγοντας ότι «πρέπει να ζούμε με τη διαχείριση των αντιθέσεων».

Αναφερόμενος στην κινητικότητα στο δημόσιο τομέα σημείωσε, ότι «μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της ψηφιοποίησης των νέων οργανογραμμάτων, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσουν οι νέες νομοθετικές μας παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών»

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον δήμο Τρίπολης, όπου ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου οι Χρ. Βερναρδάκης και Γ. Μπασκόζος εξήγησαν τον κυβερνητικό προγραμματισμό στον χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα προσλήψεων που είναι σε εξέλιξη (2016 -17).

Η περιοδεία έκλεισε με συγκέντρωση στο Αρτεμίσιο, εκεί όπου ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σε ερωτήματα για την παραγωγική ανάπτυξη και τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες ειδικότερα. (Τη συζήτηση στην τοπική αυτή συνέλευση συντόνισε ο δήμαρχος της Τρίπολης Δημήτρης Παυλής).

Από εκεί, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υπογράμμισε τον κυβερνητικό στόχο για ανασύσταση, όπως είπε, του κοινωνικού κράτους (Παιδεία -Υγεία), ξεκινώντας από το 2017. Έστειλε όμως και μήνυμα σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε στην αρχή του κυβερνητικού έργου, δεν τίθεται θέμα εκλογών. Τον μόνο που θα εξυπηρετούσε η διενέργεια πρόωρων εκλογών, είναι τα κυκλώματα διαπλοκής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιδημία “Αρτέμης Σώρρας”: Ξεχρεώστε με μία απλή εξουσιοδότηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ψυχάρης (ΔΟΛ) είχε πει σε στενό του συνεργάτη από τον Δεκέμβριο ότι δεν θα πληρώσει. Όλος ο διάλογος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απόλυτη παράνοια. Το δημόσιο ρωτάει το δημόσιο εάν πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here