Βενιζέλος: Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση

0

Αποστάσεις από την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου πήρε ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

»Ναι στην ενότητα και τη συσπείρωση αλλά μιλώντας στο όνομα όσων έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το στοίχημα της Ελιάς και είδαν τον «περονόσπορο», στο όνομα αυτών οφείλω να πω: ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση και de facto δικαίωση στην έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους και την παράταξη. Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγνώμη.»

Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με κανένα. Επωμίστηκα τα βάρη της παράταξης στις δυσκολότερες ώρες, όταν κάποιοι έφευγαν σαν ποντίκια από βυθιζόμενο πλοίο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε, οργανωτικά το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν μπορεί να πάει μακριά. Πρέπει να προστρέξουμε τάχιστα στην απόφαση του Συνεδρίου του 2015 και να κινήσουμε διαδικασία για συγκρότηση μεγάλου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει την κεντροαριστερά.

Για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σημείωσε ότι η μη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι γερμανική απειλή για σκληρότερα μέτρα. Το Grexit εμφανίζεται και πάλι ως δίλλημα: ή Grexit ή διαρκή επιτήρηση.
Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει προκαταβολικά δεσμευτεί σε μνημόνιο 4 χωρίς χρηματοδοτική κάλυψη.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει success story. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει να κεφαλαιοποιήσει μια οικονομική επιτυχία του 2017. Ως το 2018 η Ελλάδα θα είναι δεμένη σε μια διαρκή διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεννηματά στο Κάραβελ: Δεν είναι εκδήλωση μνήμης αλλά πολιτικό γεγονός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες θα «χτυπήσει» τη χώρα σε λίγες ώρες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: “Έρχεται” το νέο κόμμα που θα… διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ – Τι θα κάνει η Γεννηματά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here