Β. Σόιμπλε προς ΕΚΤ: «Τερματίστε από φέτος την ποσοτική χαλάρωση»

0

Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να τερματίσει από φέτος την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης κάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ΕΚΤ θα έχει τη «δύσκολη αποστολή» να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης. «Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος», τονίζει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγωγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχει κλείσει θετικά η διαπραγμάτευση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Η εισαγωγή στο πρόγραμμα αναμένεται πως θα οδηγήσει και στην άρση των capital controls, όπως εκτιμά και η τελευταία μελέτη τράπεζα της Ελλάδας.

Πέρα από τις προτροπές τους προς της ΕΚΤ, ο κ. Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι «εφικτό» αλλά και «απαραίτητο» να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα της Ελλάδος: Η αξιολόγηση και το QE θα φέρουν την άρση των capital controls

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος-Μοσκοβισί: Γρήγορα η αξιολόγηση, αλλά δεν προβλέπεται εντός του Ιανουαρίου!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση: Ούτε το ΔΝΤ γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here