Τσίπρας σε Σόιμπλε: Δεν είμαστε πρόθυμοι να παραδώσουμε το λαό σαν το σκυλί στο αμπέλι

0

Ιδιαίτερα επιθετικός κατά του ΔΝΤ και του γερμανού υπουργού Β. Σόιμπλε εμφανίσθηκε στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας μάλιστα δημοσίως από την καγκελάριο να «μαζέψει» τον υπουργό της.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αξιολόγηση, «το ΔΝΤ δείχνει να μην έχει το θάρρος της γνώμης του. Ορισμένα στελέχη του παίζουν προσωπικά παιχνίδια. Το Ταμείο δειλιάζει να πει την αλήθεια. Παίζει διαρκές παιχνίδι πόκερ κωλυσιεργώντας, δηλαδή παίζει τον μουτζούρη. Επειδή δεν θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο στον κ. Σόιμπλε για το χρέος, εφεύρουν νέες παράλογες φανταστικές εξωπραγματικές απαιτήσεις. Αρκεί να χρεώνεται η Ελλάδα την κωλισιεργία».

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε μάλιστα ότι είναι «προδιαγεγραμμένη η απόφαση του Ταμείου να μην χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα».

Μιλώντας για τον Β. Σόιμπλε, σημείωσε ότι «δεν έιμαστε πρόθυμοι να παραδώσουμε το λαό σαν το σκυλί στο αμπέλι.  Δεν θα επιτρέψουμε άλλα παιχνίδια με τη φωτιά με τη συνοχή της Ευρώπης και ευρωζώνη δύο ταχυτήτων. Είμαι βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά. Θα παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό της για τις υποτιμητικές αναφορές του στην Ελλάδα και ότι οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Δεν μπορεί η προεκλογική περίοδος σε μία χώρα να επηρρεάζει τη ζωή σε μια άλλη».

Όπως είπε, «τηρούμε τα συμφωνθέντα, να το κάνουν και οι εταίροι μας. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οτιδήποτε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας και της λογικής. Τίποτα έξω από αυτά».

Ακολούθησε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δίνει «διαπιστευτήρια υποταγής» στους δανειστές και ότι «δεν αρκεί να γίνει αρεστός μόνο στον Σόιμπλε αλλά και στον λαό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here