Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης με αφορμή την αξιολόγηση αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να δαπανήσει το ποσό των 2,2 δισ ευρώ για την αγορά του αιώνα. «Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε παιδιά, δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας», ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Υπουργού Άμυνας ο οποίος προγραμματίζει να  αγοράσει 12 έως 14  νέα γενιάς αμερικανικά αεροπλάνα F35 (της Lockheed Martin) αξίας 100 εκ δολαρίων το ένα. Σύνολο 1,2 έως 1,4 δισ δολαρίων.  Επιπρόσθετα το υπουργείο Άμυνας προγραμματίζει και το εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων F16 (LockHeed Martin ) που διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία συνολικού κόστους 1,2 δισ ευρώ. Συνολικά δηλαδή πέριξ των 2,4 δισ δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για αυτό το θέμα εξαπέλυσε και η γερμανική εφημερίδα Bild προ ημερων. 

Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είπε ο κ. Φίλης » Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δισ. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δισ., όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;»

Ο κ. Φίλης άσκησε δριμεία και εφ’ όλης της ύλης κριτική στη κυβέρνηση αρχής γεννωμένης για το γεγονός όπως είπε, ότι «για μια ακόμη φορά από το 2015 πηγαίνουμε σε μια διαπραγμάτευση ανέτοιμοι». Ο ίδιος είπε ότι «τώρα πια το δόγμα οι αμόλυντοι εμείς και οι μολυσμένοι οι άλλοι, τελείωσε». Παράλληλα στάθηκε επικριτικά απέναντι στην επιλογή του πρωθυπουργού να πει ότι δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ μέτρα, εξηγώντας «ότι αυτά τα είπε για να τα ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά τα ακούει και ο ελληνικός λαός».

F 35
F 35

Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης  ανέφερε:

– Έχει δίκιο ο Αλέξης που λέει ότι χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός. Έχει έρθει η επόμενη μέρα. Στην Ευρώπη υπάρχει κρίση του μοντέλου της ευρωπαϊκής πορείας. Το μοντέλο λιτότητας φτιάχνει τέρατα ακροδεξιάς. Μιλάνε για πολλές ταχύτητες. Το είπε η Μερκελ, ο Ολαντ κτλ. Η σημερινή Ευρώπη δεν μπορεί να περπατήσει. Εμείς με την εισήγηση Τσίπρα το κλείσαμε. Λάθος! Θα πάμε στην σύνοδο της Ρώμης ή θα παραμείνουμε ένα κυβερνητικό κόμμα που μιλάει μόνο με την Μέρκελ.

–  Μνημόνιο, αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητικη βάση αυτή η κυβέρνηση. Το «εμείς και οι άλλοϊ» τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι.

–  Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δισ. Πως θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δισ., όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;

–  Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.

–  Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί, όμως να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι.

– Δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο  της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bild για Ελλάδα: Εμείς τους δίνουμε χρήματα κι αυτοί αγοράζουν F 35

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί επιτίθεται η Γερμανική Bild στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here