ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο (upd)

0

Τη σύμβαση πώλησης του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiano ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο, με το τίμημα εξαγοράς της να ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι όροι που είχε θέσει το ανώτατο δικαστήριο ικανοποιήθηκαν και ως αποτέλεσμα είναι δυνατόν να προχωρήσει η διαδικασία των τελικών υπογραφών μεταξύ του Δημοσίου και της θυγατρικής ιταλικής εταιρείας της Trenitalia.

Τον Ιούλιο του 2016, η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. υπέβαλε την μοναδική προσφορά για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ, άνευ απροόπτου, το «πράσινο φως” του Ελ.Συνεδρίου ολοκληρώνει ένα «σήριαλ” που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου 2013 οπότε το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη αξιοποίησης της εταιρείας.

Αξιοσημείωτο είναι πως της συμβασιοποίησης της πώλησης, θα πρέπει να προηγηθεί η αποστολή της συμφωνίας μεταβίβασης μετοχών στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν προκειμένου να εγκριθεί η διαγραφή παράνομων κρατικών ενισχύσεων της τάξης των 750-800 εκατ. ευρώ.

Η έγκριση θεωρείται, για πολλούς προειλημμένη απόφαση, δεδομένου ότι η επιτυχής αποκρατικοποίηση της εταιρείας αποτελούσε, διαχρονικά, για την Κομισιόν προαπαιτούμενο για την μη επιβολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντολής ανάκτησης της παράνομης κρατικής ενίσχυσης, όπως και για το κλείσιμο του φακέλου της Ε.Ε. περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων.» και αξίζει να το δεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here