Τούρκος Υπ. Δικαιοσύνης: Ζητά, μέσω twitter, να παραιτηθεί η Ελλάδα από την απόφαση του Αρείου Πάγου

0
Τούρκοι

Την παραίτηση της Ελλάδας από την απόφαση της Δικαιοσύνης και την έκδοση των πραξικοπηματιών στρατιωτών στην Τουρκία, ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μπόζνταγ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για έκδοση των 8 πραξικοπηματιών, από την Ελλάδα, είναι μια άδικη και πολιτική απόφαση. Το ότι η απόφαση ελήφθη από την δικαιοσύνη δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Την άδικη και λανθασμένη, απόφαση αυτή που έλαβαν οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας δεν μπορεί να εξηγήσει κανένα νομικό έρεισμα. Η απόφαση αυτή της Ελλάδας, προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημαντική απώλεια, που θα αποκατασταθεί δύσκολα και χρονοβόρα. Καλώ για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να παραιτηθεί από αυτή την απόφασή της και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως είχε γράψει το mononews.gr

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών, δεχόμενο τα επιχειρήματα των 8 πως στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι εκεί κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς.

Το δια ταύτα του σκεπτικού των δικαστών ανέγνωσε στους Τούρκους αξιωματικούς η πρόεδρος του ενός τμήματος:

«Η πιθανότητα με βάση όλα όσα αναφέρονται ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοση τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν την αξία του ανθρώπου και τα δικαιώματα αυτού».

Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τους 8 στρατιωτικούς.

Οι 8 Τούρκοι δεν έχουν καμία ποινική εκκρεμότητα με την Ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι εκκρεμεί η αίτησή τους για χορήγηση ασύλου, θα παραμείνουν κρατούμενοι για ακόμα τρεις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΟΛ: Εκτός ο Σαββίδης – Καρακούσης προς εργαζομένους: “Πράξτε κατά βούληση”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόωρες εκλογές χωρίς κίνδυνο Grexit, λένε οι Αμερικανοί

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο “μικροσκόπιο” της Alpha Bank ο κρατικός προϋπολογισμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here