Τέρμα οι διαμάχες με τους ενοίκους της πολυκατοικίας: Χωρίς έγκριση η αυτόνομη θέρμανση

0

Οριστικό τέλος στους καυγάδες για τη διαχείρηση της θέρμανσης βάζει τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για τον χωρικό σχεδιασμό και αφορά στην αυτόνομη θέρμανση σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τροπολογία (Ν. 4447/2016 – ΦΕΚ 241 Α’ 23.12.2016 ) δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να «αυτονομηθεί» ενεργειακά με φυσικό αέριο ένας ιδιοκτήτης.

Αναλυτικότερα πλέον τροποιείται με το άρθρο 39 του νόμου, το άρθρο 11 του ν. 4342/2015 και προστίθεται νέα παράγραφος 8 η οποία αναφέρει ότι «Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται». Τονίζεται δε ότι η  διάταξη ισχύει από 23-12-2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Προχωρούν άμεσα στην πώληση 10.000 ακινήτων από κατασχέσεις. Πως θα διαμορφωθούν οι τιμές

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Σάλλας: Οι επόμενες 30 κρίσιμες ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φλωρίδης, Φλωράκης, Φλωρινιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here