Στη Βουλή οι πυροσβέτες με αίτημα τη μονιμοποίησή τους (video)

0

Πυροσβέστες πενταετούς θητείας αναμένεται να μεταβούν στην Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις επίκαιρες ερωτήσεις που θα υποβληθούν στα συναρμόδια υπουργεία και αφορούν την μονιμοποίησή τους. 

Ωστόσο, σήμερα τα το κλίμα ήταν ήρεμο, μετά τα χθεσινά επεισόδια κατά τα οποία εξαγριωμένοι πυροσβέστες εισέβαλαν στο κτήριο σπάζοντας την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Πενταετών Πυροσβεστών Ελλάδος Αποστόλης Πυργιώτης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως οι πυροσβέστες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουν το αυτονόητο που προβλέπεται από τον νόμο του 2011: «Ακόμα μια φορά βγήκαμε στο δρόμο γατί ένας νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από 300 βουλευτές το 2011 και έχει μέσα ξεκάθαρα γραμμένο ότι στην λήξη της πενταετίας πρέπει να μπουν οι 2100 στο μόνιμο προσωπικό, δεν υλοποιείται.

Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι ζητάμε την εφαρμογή του νομού. Όταν είμαστε εργαζόμενοι από το 1995 και από το 2000 που δουλεύουμε 15 και 20 χρόνια ξαφνικά μας λένε ότι μας πετούν στο δρόμο, δεν το βρίσκουμε να είναι δίκαιο. Από εκεί και πέρα χθες με την κινητοποίηση μας δείξαμε ότι η δική μας περίπτωση είναι ξεχωριστή όπως των Εδικών Φρουρών και των ΕΠΟΠ οι οποίοι χθες βγήκε ΦΕΚ για μονιμοποίηση Εδικών Φρουρών. Έγινε μια περίπτωση ακριβώς ίδια με τους πενταετείς Πυροσβέστες.

Σε εμάς ο κ. Τόσκας μας είπε ότι θα περάσει μια τροπολογία, πιθανόν την Τρίτη, από την οποία θα κοιτάξει να καλύψει το κενό από αύριο. Σήμερα θα πάμε στην Βουλή των Ελλήνων που θα υπάρξουν επίκαιρες ερωτήσεις ώστε να δούμε τις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσιάς Τάξεως και Οικονομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

fire1 fire3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The Wise man: Έκπληξη οι αυξήσεις μισθών από τον εφοπλιστή Αγγελικούση και η νέα δουλειά της κ. Σάββα στην The Newtons

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βράζουν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που έρχονται – Οι σκέψεις για εκλογές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση Ν. Καραμούζη: Νομοθετείστε για να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ερριέτα Κομνηνού
Η Ερριέτα Κομνηνού έχει σπουδάσει στο Λονδίνο. Στο mononews γράφει επιχειρηματικά θέματα και stories

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here