Στ. Θεοδωράκης: Τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν. Το κεφάλαιο Τσοχατζόπουλος δεν κλείνει

0

Το αίτημα να ομολογήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ποιους πήρε τις μίζες και να επιστραφούν τα χρήματα που έκλεψε από τον Ελληνικό λαό, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αφού ανοίγουμε το «θέμα Άκης», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, ναι μεν η Δημοκρατία πρέπει να εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισής του λόγω ανήκεστου βλάβης, ωστόσο, θα πρέπει να επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο και τα λεφτά που έχει κλέψει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: 

«Είναι άρρωστος ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Πολύ άρρωστος βεβαιώνουν οι γιατροί του. Και ως εκ τούτου οι δικηγόροι του ζητούν την αποφυλάκισή του. Υπάρχει όμως, επιτρέψτε μου, και μία ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί αφού ανοίγουμε το «θέμα Άκης». Ο κ. Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Θα επιστραφούν, λοιπόν, στο ελληνικό δημόσιο τα λεφτά που έχει κλέψει; Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του – ναι, υπάρχουν ακόμη στα media – ψιθυρίζουν ότι τα λεφτά ο Άκης δεν τα πήρε μόνο για τον εαυτό του αλλά και για άλλους. Να ομολογήσει, λοιπόν, για ποιους
τα πήρε. Η δημοκρατία δεν εκδικείται. Και σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι. Αλλά η δημοκρατία δεν είναι κορόιδο.

Θα μου πεις, είναι ο μόνος που έκλεψε;  Προφανώς όχι. Οι μίζες δεν δόθηκαν μία φορά σε έναν άνθρωπο και μετά τέρμα. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν πλουτίσει και το παλιό πολιτικό σύστημα θα πρέπει να ντρέπεται που δεν κατάφερε να οδηγήσει στο εδώλιο υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς και ειδικούς που πλούτισαν. Η αδυναμία όμως των κομμάτων να καθαρίσουν τις αυλές τους και της Βουλής να αποβάλει τους επίορκους δεν αθωώνει τον Άκη και κανέναν Άκη. Το αίτημα λοιπόν, παραμένει. Τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν. Το κεφάλαιο Τσοχατζόπουλος δεν κλείνει με την εξέταση του αιτήματος για αποφυλάκιση λόγω ανήκεστου βλάβης».

stavros2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτάκτως ο Μοσκοβισί στην Αθήνα – Τι επιδιώκει ο Επίτροπος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα αναζητήσουν οι Έλληνες τραπεζίτες στο Μιλάνο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ο έρημος και μόνος Σ. Λαζαρίδης (του ΧΑ) και το νέο ταξίδι του Γιώργου Τσίπρα στους…ακροδεξιούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here