Σικλούνα: «Η Ελλάδα να ξεχάσει το κούρεμα χρέους, τα λεφτά αυτά είναι των Μαλτέζων»

0

«Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ κούρεμα χρέους για την Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτα, Έντουαρντ Σικλούνα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Μάλτα δεν μπορεί να συμφωνήσει με μια τέτοια προοπτική.

Ο κ. Σικλούνα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους στο χρηματιστήριο της Βαλέτας, τόνισε πως η Μάλτα επιθυμεί να δει την Ελλάδα να ανακάμπτει οικονομικά, αλλά ότι «στα χαρτιά δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κούρεμα χρέους».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, η Μάλτα έχει συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ της. «Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο», τόνισε ο κ. Σικλούνα.

Ωστόσο, η χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη μορφή ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους, πέρα από τη διαγραφή. Όπως ανέφερε ο κ. Σικλούνα, η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Στουρνάρας: Γιατί χτυπά καμπανάκι στις τράπεζες πριν το πρώτο crash test

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση: «Ή θα παραμείνει το ΔΝΤ ή θα πάμε σε νέο μνημόνιο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση: Ούτε το ΔΝΤ γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here