“Σφαλιάρα” αξίας 1 δις ευρώ του Τραμπ στην Μέρκελ – Και ο “πόλεμος” καλά κρατεί…

0

Ότι είναι ψυχρές οι σχέσεις Τραμπ – Μέρκελ, είναι γνωστό. Το θέμα είναι πως ο νέος Αμερικανός πρόεδρος “χτυπάει” συνεχώς την Γερμανίδα καγκελάριο… Και δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε ακόμη και στο σημείο να “βομβαρδίσει” με… αστρονομικό πρόστιμο τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας!

Ειδικότερα, επιπλέον 1,2 δισ. δολάρια θα καταβάλει άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες η Volkswagen, σύμφωνα όσα προστάζει η σχετική απόφαση του ομοσπονδιακού Δικαστηρίου του Σαν Φραντσίσκο.

Το υπέρογκο ποσό θα μοιραστεί στους πολίτες που είχαν αγοράσει τα προβληματικά ντίζελ οχήματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate»). Ο αριθμός των εν λόγω οχημάτων είναι 78.000 και φορά τα μοντέλα VW Touaregs, Porsche Cayenne και ορισμένα Audi. Η παραπάνω εξέλιξη ανεβάζει το μέχρι στιγμής κόστος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το dieselgate στα 23 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των προβληματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη επαναγοραστεί ή αντικατασταθεί.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Volkswagen συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ως πρόστιμο για την εξαπάτηση του κράτους και των πολιτών.

Σημειώνεται πως μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και το dieselgate ήρθε στη δημοσιότητα, η κεφαλαιοποίηση της VW έχει μειωθεί κατά περίπου 50 δισ. ευρώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here