Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις οι αγρότες- Πού στήνουν νέα μπλόκα

0

Σε καθημερινό αποκλεισμό των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης από 16:00 έως 18:00 προχωρούν μεταξύ άλλων οι αγρότες, δίνοντας ραντεβού για μαζικές κινητοποιήσεις και μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Οι αγρότες του μπλόκου σχεδιάζουν νέες μορφές κινητοποιήσεων με αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του μπλόκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, ώστε να υπάρξει συντονισμός της δράσης των αγροτών.

Εκτός όμως από το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες του νομού έχουν «στρατοπεδεύσει» και σε άλλα σημεία, όπως στο Δαμάσι και στο Γερακάρι, δημιουργώντας περιφερειακά μπλόκα.

Επίσης, αγροτικό μπλόκο, παραμένει στο κόμβο Αργυροπουλίου με τους αγρότες να υλοποιούν τις αποφάσεις τους και να προχωρούν σε τρίωρο πλέον καθημερινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, από 18:00 έως και 21:00.

Ένα νέο μπλόκο έχει στηθεί στην περιοχή της Λάρισας και συγκεκριμένα στο κόμβο της Ραχούλας, όπου οι αγρότες απέκλεισαν την Πέμπτη την Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων από τις 15:00 μέχρι τις 17:00.

Επίσης οι αγρότες των Φαρσάλων που έχουν βγάλει και αυτοί τα τρακτέρ τους στο δρόμο, προχώρησαν σήμερα για πρώτη φορά σε δίωρο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Τρακτέρ επίσης, βρίσκονται στους κόμβους του Πλατυκάμπου και της Γυρτώνης.

Οι αγρότες που συντονίζονταν σε αυτά τα δύο σημεία βρίσκονται σε διαδικασία συσκέψεων, ώστε να αποφασίσουν εάν τελικά θα συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους στον κόμβο της Γυρτώνης, με προοπτική να στήσουν κεντρικό μπλόκο στα Τέμπη, ή όχι.

Κλειστή για δύο ώρες η Πατρών – Κορίνθου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έκλεισαν λίγο μετά τις 19:30 την Πέμπτη την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Η εθνική οδός παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 21:30.

Κινητοποίηση αγροτών στην Κω

Στην πόλη της Κω με τα τρακτέρ τους έφθασαν το πρωί της Πέμπτης αγρότες από τα χωριά του νησιού, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες έκαναν πορεία προς τη ΔΟΥ Κω και εν συνεχεία στο Επαρχείο όπου είχαν συνάντηση με τον έπαρχο Κω-Νισύρου, Γιώργο Χαλκιδιό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τοπικά αλλά και πανελλαδικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, και οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικότερα τα ζητήματα που τους απασχολούν στον έπαρχο από τον οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι όσον αφορά τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν -και ειδικότερα όσα τελούν υπό την αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας- θα επιδιωχθεί να βρεθούν λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: IKEA: Τι σημαίνουν τα ονόματα των προϊόντων και πώς προκύπτουν;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Γιάννη Κουρτάκη – Αθώος ο Παναγιώτης Τζένος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα μάθετε τι ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσετε φέτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here