Προκλητικός ο Γιλντιρίμ: Υπάρχουν 130 βραχονησίδες με αβέβαιο καθεστώς κυριότητας στο Αιγαίο

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το Αιγαίο, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ προκαλεί αμφισβητώντας την κυριότητα 130 βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Όπως μεταδίδει η Χουριέτ, ο Τουρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο. «Εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό», συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλώντας με έμμεσο τρόπο την Αθήνα, ενώ μιλώντας πιο συγκεκριμένα εξήγησε ότι η Τουρκία «έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια».

Τέλος ο κ. Γιλντιρίμ έκανε λόγο για «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία». Οι παραπάνω δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έγιναν σε συζήτηση με δημοσιογράφους στην οποία έγινε αναφορά και στους 8 στρατιωτικούς που δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία. Όπως δήλωσε μάλιστα η εξέλιξη αυτή «μας προκαλεί ενόχληση».

«Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι’ αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» είπε συνέχισε ενώ διευκρίνισε ότι η επιστολή εστάλη πρόσφατα και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση. Τέλος, και όσον αφορά στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, ο κ. Γιλντιρίμ κάλεσε την Ελλάδα να τους εκδώσει «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μεγάλος πόλεμος Μυτιληναίου (Protergia) – Piguet (Elpedison) ξεκίνησε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασιλική Λαζαράκου: Πρέπει να παλέψουμε. Η απαισιοδοξία είναι ανώφελη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Εισαγγελέας: Ένοχος ο Κουρτάκης, αθώος ο Τζένος για τη συκοφαντική δυσφήμιση Καμμένου και των ανήλικων γιων του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here