Προκαλεί ο Ζουράρις: «Ποιoς ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019»

Την πιθανότητα επιβολής νέων μετρών σχολίασε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, προχωρώντας ωστόσο σε μία δήλωση που προκαλεί. 

«Να δούμε πώς θα είναι το πακέτο μέτρων που μας προτείνουν. Εάν δεν επιβαρύνουμε καθόλου ούτε τη φορολογία ούτε τις συντάξεις για το 2017 και το 2018 και πούμε για μέτρα που θα αφορούν για μετά το 2019 βλέπουμε. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μετά το 2019», δήλωσε στα Παραπολιτικά FM σχετικά με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε πως «εάν πούμε ότι οποιαδήποτε επιβάρυνση αρχίσει μετά το 2019, σημαίνει ότι κερδίσαμε δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση, αυτό σημαίνει αντίσταση», ενώ διερωτήθηκε εάν το 2019 θα υπάρχει Ελλάδα, αν θα υπάρχει Γερμανία, αν θα υπάρχει ΕΕ. Υπογράμμισε, πάντως, πως εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί νέα μέτρα για τώρα, θα είναι μία βαριά ήττα.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση στην αξιολόγηση, απάντησε πως «στη διαπραγμάτευση είναι δύο. Η Ελλάς είναι νικημένη. Ο νικημένος έχει μια τάση να επιβάλλει απολύτως την ισχύ του. Αν καθυστερεί η διαπραγμάτευση είναι γιατί αντιστεκόμαστε. Ποικιλοτρόπως».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πληροφορίες περί κατάργησης της διδασκαλίας της «Αντιγόνης» στο Λύκειο, τονίζοντας πως δεν έχει ιδέα για το εάν υπήρξε σχετική εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπήρξε καπνός χωρίς φωτιά, ενώ χαρακτήρισε φρικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:«Κόβουν» την Ελλάδα στη μέση οι αγρότες – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα μπλόκα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγή σκηνικού στον καιρό με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τόσα χρόνια κόβει η φτώχεια από τη ζωή μας – Επιστημονική μελέτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here