Το όνομά της; Γιελένα Μπατούρινα. Θεωρείται η πλουσιότερη Ρωσίδα. Ιδιοκτήτρια της κατασκευαστικής εταιρείας Inteco Beteiligungs και σύζυγος του πρώην Δημάρχου της Μόσχας, ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις. Πρόσφατα μάλιστα απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο στα Φάρσαλα ενώ σχεδιάζει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην χώρα μας.

Συμπεριλαμβάνεται στις λίστες του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δισ δολάρια. Αποτελεί τη μοναδική γυναίκα ανάμεσα στο κλειστό club των Ρώσων ολιγαρχών, η περιουσία των οποίων αποτιμάται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία της, συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων της Ρωσίας, με δραστηριότητες στις κατασκευές, τον τουρισμό, το real estate και την ενέργεια.

Τα επόμενα σχέδια της αφορούν στην Ελλάδα αφού, η θυγατρική του ομίλου της με έδρα τη Βιέννη, απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο στα Φάρσαλα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα, η εταιρεία φιλοδοξεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της μέσω της απόκτησης και άλλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη προηγήθηκε η εξαγορά φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ιταλία.

Η κυρία Μπατούρινα μιλώντας πρόσφατα στον Τύπο δήλωσε μεταξύ άλλων πως «βλέπουμε το μέλλον του επενδυτικού μας σχεδίου όχι μόνο στην επέκταση της ισχύος. Αναπτύσσουμε πλέον υπο-σχέδιο το οποίο αφορά την αποθήκευση ενέργειας από πολλαπλές πηγές, το οποίο συνιστά ένα νέο σύστημα έξυπνης ενεργειακής κατανάλωσης», ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σε εταιρικές στέγες.

Εχει επίσης στην ιδιοκτησία της 720.000 στρέμματα αγροτικής γης στο Μπέλγκοροντ, ένα εργοστάσιο που παράγει κάθε χρόνο ένα εκατομμύρια κουτιά ζαχαρούχου γάλακτος, ξενοδοχεία σε Αυστρία, Ρωσία, Αγγλία, Τσεχία, Ιρλανδία αλλά κι ένα τουριστικό θέρετρο στο Σότσι όπου πραγματοποιήθηκαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2014. Διετέλεσε παράλληλα και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας της Ρωσίας κάνοντας το χόμπι της ακόμη πιο δημιουργικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here