Πίνακας «φωτιά»: Προσλαμβάνουν 18 μετακλητούς κάθε μήνα – «Φαινομενική η αύξηση» λέει η Γεροβασίλη

0

Aύξηση – ρεκόρ των μετακλητών υπαλλήλων σε κυβέρνηση, υπουργεία και ΟΤΑ καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία διαψεύδοντας κάθε επιχείρημα της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.

Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των μετακλητών καθώς στην κατηγορία έχουν ενταχθεί και άλλες μορφές εργαζομένων (ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες, επιστημονική συνεργάτες κλπ) με αποτέλεσμα να δημιουργείται «φαινομενική αύξηση του αριθμού τους».

Αξιοσημείωτο είναι όμως πως από τα στοιχεία της «Απογραφής» φαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016 προστέθηκαν 198 νέοι μετακλητοί (18 προσλήψεις κάθε μήνα) εκτοξεύοντας τον συνολικό αριθμό στους 2.099.

Εκτός αυτού από πίνακες που κατέθεσε στο κοινοβούλιο η κυρία Γεροβασίλη προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου προκύπτουν τα εξής:

– Απο τους 2.099 μετακλητούς τον περασμένο Οκτώβριο οι 565 είναι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών, οι 649 απασχολούνται σε Δήμους και Περιφέρειες και οι υπόλοιποι σε υπουργεία.

– Στην κυβέρνηση (γραφείο πρωθυπουργού σε Μ. Μαξίμου και Βουλή, υπουργών Επικρατείας, γ.γ. Κυβέρνησης, γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού κλπ) απασχολούνται 164 μετακλητοί μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Νίκος Καρανίκας.

– Στην Βουλή (γραφείο Προέδρου, πρώην προέδρων, γενικού και ειδικού γραμματέα κοινοβουλευτικά κόμματα κλπ) εργάζονται 149 μετακλητοί.

– Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού απασχολούσε τους περισσότερους (71) και το Ναυτιλίας τους λιγότερους (9).

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει 52 μετακλητούς, το εθνικής άμυνας 44, το εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης 69, το Εσωτερικών 70 ενώ το υπουργείο Οικονομικών 35.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Non paper Μαξίμου: Δεν μας… χαλάει η απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τα διαλύει όλα ο Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από την Κύπρο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φλαμπουράρης: Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here