Παπανδρέου: Δεν έχω πρόβλημα με Βενιζέλο, δεν θέτω θέμα ηγεσίας

Υπάρχουν θέματα χειρισμών και αντιπαράθεσης του παρελθόντος, αλλά εγώ θέλω να κοιτάξουμε μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

0

«Δεν πρέπει να προσωποποιούμε διαφορές, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Βενιζέλο σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχουν θέματα χειρισμών και αντιπαράθεσης του παρελθόντος, αλλά εγώ θέλω να κοιτάξουμε μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στον απόηχο της ένταξης του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και εν αναμονή της αντίδρασης του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον εν λόγω «πολιτικό γάμο».

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΔΗΣΥ και αν υπάρχει συνεννόηση για το ποιος θα ηγείται του σχήματος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε ότι δεν τον ενδιάφερει να έχει το πάνω χέρι, αλλά τον ενδιαφέρει η Συμπαράταξη να πάει μπροστά.

Ανέφερε ότι «προφανώς θα υπάρξουν διαδικασίες θα συναντιομαστε, οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουμε». «Αυτό που εχουμε συμφωνήσει ότι όλα αυτά είναι προς διαμόρφωση», πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι τα διαδικαστικά -αν και δευτερεύουσας σημασίας όπως είπε, μπορεί να χαλάσουν συμφωνίες, «γιατί είναι θέματα εξουσίας».

«Δεν είναι ο στόχος μου η ηγεσία ποτέ δεν είχα αυτό ως αυτοσκοπό», τόνισε και συνέχισε: «Ήδη η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει τη Φωφη Γεννηματά ως πρόεδρο. Αν καποια στιγμή συγκροτηθεί σε κανονικό κόμμα, χωρίς συνιστώσες, θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι το ΚΙΔΗΣΟ διατηρεί την αυτονομία του και έχει τις δικές του πολιτικές του προτάσεις. Μίλησε για πλουραλισμό ιδεών στη ΔΗΣΥ «με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας».

Τέλος, είπε ότι θα ήταν θετικό να ενταχθεί στη ΔΗΣΥ το νέο κίνημα που έχουν στα σκαριά η Άννη Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Πρέπει», ανέφερε, «να υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ώστε να ενταχθούν κι αυτοί, να συμμετάσχουν, ώστε να συμβάλουν με τις απόψεις και τις θέσεις τους μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο αξιών».

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Χαμός στο #GAP_is_back – Απίστευτο τρολάρισμα για τον Παπανδρέου που γύρισε… σπίτι του

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Φώφη και Γιώργος «εις σάρκα μίαν»! Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το ΚΙΔΗΣΟ – Όλο το παρασκήνιο (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΑΣΟΚ , η Κλινέξ του Κέντρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here