ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 23.000 ανέργους – Όλες οι λεπτομέρειες

0

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων.

Το πρόγραμμα θα έχει 23.000 ωφελούμενους και, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προεργασία και συνεργασία με τους δήμους για να ξεκινήσουν οι εγγραφές.

Η αναπληρώτρια υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου , o οποίος, επικαλέστηκε μάλιστα ονομαστικά τις δηλώσεις Βίτσα) ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν τέτοιους ισχυρισμούς.

Κατέθεσε, μάλιστα, επίσημα στοιχεία από τους Δήμους Χαλκιδέων και Λαρισαίων που αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι ακόμη και αν δεν βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας απασχολούνται σε άλλες σχετικές εργασίες.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Δήμους» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αντωνοπούλου και ανέφερε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται θα όφειλε να είχε ρωτήσει πρώτο το υπουργείο για να πάρει απαντήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα βασικά σημεία της προκήρυξης παραμένουν αμετάβλητα, κάτι που σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι θα λάβουν μηνιαίες αποδοχές που αντιστοιχούν:

α) Σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους ηλικίας 25 ετών και άνω.
β) Σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:

• Βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα κ.λπ.

• Υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της Εκπαίδευσης.

• Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας (καθαριότητα υποδομών Υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος Υγείας).

• Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια κ.λπ.).

• Βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει μέσα από κριτήρια μοριοδότησης που έχει θεσπίσει ο ΟΑΕΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here