Ο Ανδρέας Παπανδρέου, η τρομοκρατία, η CIA… (Έγγραφο)

0

Τελικά, όπως αποδεικνύεται, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν για τους Αμερικάνους μόνιμος πονοκέφαλος, ακόμη και λίγο πριν από τις εκλογές του 1989, όταν ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση, σύμφωνα με νέο έγγραφο της CIA που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως θα διαβάσετε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν πολύ κοντά στις προβλέψεις για την εκλογική αναμέτρηση του 1989. Κι αυτό γιατί όπως επισήμαιναν “…η ΝΔ δεν μπορεί να υποστηρίξει την εικόνα της ως κυβέρνηση σε αναμονή, γιατί δεν έχει να προσφέρει λύσεις στους Έλληνες πολίτες και ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι λιγότερο δημοφιλής από τον Μητσοτάκη”.

Επίσης, στο έγγραφο της CIA γίνεται λόγος για την “αντιτρομοκρατική πολιτική” των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, η οποία περιγράφεται περίπου ως “χαλαρή”. Κάτι που εκτιμάται ότι θα αλλάξει μετά από τη δολοφονία του Αμερικανού ακολούθου και την επίθεση στο City of Poros.

Το πρόβλημα των Αμερικανών παρέμενε κι εκείνη τη περίοδο το θέμα των βάσεων στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου απειλούσε τότε με κλείσιμο της βάσης του Ελληνικού,χωρίς να επιτρέψει την μεταφορά των δραστηριοτήτων της σε κάποια από τις άλλες βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα.

Διαβάστε το έγγραφο:

1

2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here