Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: Από τις 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2017-2018

0

Από τις 2 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2017-2018, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας , η οποία στάλθηκε προς όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που κρίνεται ότι έχουν ανάγκη επαναφοίτησης στο νηπιαγωγείο να καταθέσουν εγκαίρως αίτημα προς το νηπιαγωγείο, προκειμένου να εξεταστεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το Π.Δ. 200/98, άρθρο 7, παρ. 7, για την επανάληψη φοίτησης ισχύουν τα εξής: «Νήπια, τα οποία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους υγείας που πιστοποιούνται με βεβαίωση ιατροπαιδαγωγικής υπηρεσίας ή κρατικού θεραπευτηρίου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Α’ τάξη του δημοτικού, παραμένουν για μια ακόμη χρονιά στο νηπιαγωγείο, ύστερα από δήλωση του γονέα. Επανάληψη φοίτησης στο νηπιαγωγείο για ένα έτος γίνεται ακόμη όταν διαπιστώνεται από ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή το σχολικό σύμβουλο προσχολικής αγωγής ότι το νήπιο παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α’ τάξης του δημοτικού και εφόσον οι γονείς του το επιθυμούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Τι θα γίνει με τα επισκεπτήρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Καρτερός της Αυγής γράφει για τον ΔΟΛ: “Ο Πρετεντέρης στα νύχια των κομμουνιστών…”

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: “Καρατόμησαν” τον Μουλόπουλο από την Αυγή μετά τη “συμφωνία” με τον ΔΟΛ! (pics)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here