Μετά το σάλο επανακαθορίζονται οι αμοιβές στον ΑΔΜΗΕ

0

Παρέμβαση στο θέμα της αύξησης των αποδοχών δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ΑΔΜΗΕ, αναφορικά με την επερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ.Κώστα Σκρέκα, έκανε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, κ. Νίκος Καϊμάκης.

Όπως είπε, οι αποδοχές των ανωτάτων στελεχών του ΑΔΜΗΕ θα επανεξετασθούν, για να προσθέσει ότι ο επαναπροσδιορισμός των αμοιβών και η αναδρομική ισχύς για τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας έγιναν κατ΄ εφαρμογή του νόμου Ν 4354/2015 από το προηγούμενο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Στην ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή, ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ, κ. Σκρέκας, αναφέρει: «Την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε φάση ολοκλήρωσης δύο κορυφαία στελέχη του ΑΔΜΗΕ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διορισμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, στα 20.000 ευρώ ανά μήνα» και μάλιστα με αναδρομική ισχύ «από την εφαρμογή του νόμου 4354/16.12.2015 περί απελευθέρωσης αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ που καταργούσε το ανώτατο πλαφόν που είχε θέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Αποτέλεσμα σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σκρέκα τα δύο στελέχη του ΑΔΜΗΕ να λάβουν περί τα 200.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 ως αναδρομικές αμοιβές ενός μόλις έτους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, κ. Νίκου Καϊμάκη:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με τις αυξήσεις των αμοιβών των στελεχών της ΑΔΜΗΕ ΑΕ (του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας) ο σημερινός Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΑΔΜΗΕ ΑΕ κ. Νίκος Καϊμάκης προέβει στην ακόλουθη δήλωση:
Σε εφαρμογή του Ν 4354/2015 το προηγούμενο Εποπτικό Συμβούλιο της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, που ως γνωστόν είχε διοριστεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, πριν το τέλος της θητείας του προχώρησε σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν 4354/2015 και επαναπροσδιόρισε με απόφασή του, τις αποδοχές των ανωτάτων στελεχών της διοίκησης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ, επικυρώνοντας και τη σχετική Σύμβαση που καθόρισε το ύψος και την αναδρομικότητά τους.
Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο που προτάθηκε από την σημερινή Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ και διορίστηκε με πρωτοβουλία του βασικού μετόχου του, της ΔΕΗ ΑΕ, θα επανεξετάσει τη σχετική Σύμβαση και θα επανακαθορίσει τις αποδοχές των παραπάνω στελεχών του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το κοινά παραδεκτό μέτρο των αποδοχών που λαμβάνουν τα αντίστοιχα στελέχη των άλλων Δημόσιων Οργανισμών, σε συνδυασμό με τις οικονομικά αποδεκτές δυνατότητες της ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Καϊμάκης Νικόλαος
Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστοί για το Σαββατοκύριακο τρείς σταθμοί του μετρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταγγελία-σοκ από φοιτήτρια στο Βόλο – Κατηγορεί λέκτορα Πανεπιστημίου για ξυλοδαρμό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρομερή καταδίωξη! Το Λιμενικό καταδιώκει και εντοπίζει σκάφος με 2 τόνους κάνναβης! (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here