Η Λούκα Κατσέλη φεύγει, ο Κιμούλης έρχεται

0

Αν και όλοι έκλιναν προς το πρόσωπο της Λούκας Κατσέλη για τη θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος τελικά είναι ο Γιώργος Κιμούλης.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, είναι ο εκλεκτός του δημοσίου. Εξάλλου, στον τελευταίο ανασχηματισμό το όνομά του είχε ακουστεί έντονα για τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, πρόταση που ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε. Πλέον, το λόγο έχει η κυβένρηση καθώς αυτή ορίζει τη διοίκηση του ΚΠΙΣΝ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2016 το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος απηύθυνε επισήμως πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και να ξεκινήσει η παραλαβή του ΚΠΙΣΝ από τον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν. Το ΙΣΝ αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού ΚΠΙΣΝ αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κιμούλης ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σε συνέντυξή του είχε εξηγήσει γιατί αρνήθηκε θεσμικές θέσεις «Αρνήθηκα αυτοπροστατευόμενος. Δεν πιστεύω ότι είμαι σύμβολο γενναιότητας ή άνθρωπος που θα αντισταθεί στην αλλοτρίωση της εξουσίας. Δυστυχώς, μια θέση διοικητική, μια θέση σ’ έναν οργανισμό δεν είναι ένα νησάκι στο πέλαγος. Κάθε οργανισμός προσαρμόζεται σε μια συνολική πολιτική. Και με αυτή την πολιτική, δεν είμαι σύμφωνος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένωση Τραπεζών: Τα ηνία στην (κομψή) Ελένη Λουρή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λευτεριά στη Μελάνια – Οργιάζει το Twitter με το #FreeMelania

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται το νέο Λύκειο – Όλες οι αλλαγές που προωθούνται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here