Λεβέντης : Όχι σε μέτρα που οδηγούν την κοινωνία σε εξαθλίωση

0

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσουν μέτρα που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε περαιτέρω εξαθλίωση.

Ενώ πρότεινε «να χτυπηθούν οι παθογένειες, να εντοπιστούν οι αργόμισθοι από την αξιολόγηση που θα γίνει και έτσι θα μειωθούν και οι δαπάνες του Δημοσίου. Επίσης, θα πρέπει να συγχωνευθούν οι διπλές και οι τριπλές συντάξεις σε μια, με πλαφόν τα 1.500 ευρώ, να κοπούν οι συντάξεις των πρώην βουλευτών, να ανασταλούν οι συντάξεις των πλουσίων που λαμβάνουν έσοδα πάνω από 3.000 ευρώ τον μήνα. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει όλα στις Βρυξέλλες και στη Βουλή θα φέρει για ψήφιση ένα ασαφές κείμενο με ένα υπερκόφτη. Αυτά είναι ταχυδακτυλουργίες και αντισυνταγματικές αποφάσεις».

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στο αίτημά του για οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας: «Εδώ που φθάσαμε είναι αποτέλεσμα αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αυτοί που κυβέρνησαν αυτοδύναμα, φέρουν και την κύρια ευθύνη για την πτώχευση της χώρας. Αν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφιζαν την αναλογική θα είχαμε κάνει ήδη οικουμενική κυβέρνηση, αυτό χρειάζεται σήμερα η χώρα».

Για το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις από την πλευρά της Τουρκίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει την αντιπολίτευση για την πορεία καταγραφής και αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Λεβέντης, υπογράμμισε την ανάγκη να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις και ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόταση του κόμματός του για την αγορά 30 αεροσκαφών νέας γενιάς F-35.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα, είπε ότι «όσοι φεύγουν οφείλουν να παραδίδουν την έδρα η οποία ανήκει στο κόμμα, αφού εξελέγησαν με λίστα. Η αποστασία είναι μικρότερο αδίκημα από τη φιλοξενία που παράσχουν τα κόμματα που δέχονται αποστάτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ: Να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας και να φύγει!

ΔιΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αναστασιάδης: «Αυτό που έχω εισπράξει είναι την απόλυτη κατανόηση των θεσμών»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο… τραπέζι ξανά το Grexit – Η Guardian μας φέρνει αντιμέτωπους με την «τέλεια καταιγίδα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here