Κοντονής: «Ψεύδονται οι σωφρονιστικοί»

0

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, η οποία νωρίτερα, σε δική της ανακοίνωση, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου, κατηγορώντας τον για την «πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή συναδέλφου τους επειδή έκανε δηλώσεις για τον Αφγανό που σκότωσε την 19χρονη στη Γερμανία».

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:

«Με λύπη διάβασα το υβριστικό, ψευδές και παραπλανητικό δελτίο Τύπου της Ο.Σ.Υ.Ε.. Ξεκαθαρίζω: Η συνδικαλιστική δράση, για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι απολύτως ελεύθερη. Καμιά πειθαρχική δίωξη δεν έχει ασκηθεί.  Όμως, η δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών από υπαλλήλους, και μάλιστα σε μια υπόθεση με μεγάλες διαστάσεις για τη χώρα μας, είναι τουλάχιστον ερευνητέα. Για το λόγο αυτό διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από έμπειρο σωφρονιστικό υπάλληλο- Διευθυντή.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μου καθώς υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι ν’ αλλάξει συνολικά η εικόνα των φυλακών.

Σε τελική ανάλυση οι εργαζόμενοι στις φυλακές ξέρουν πια καλά ποιοι νοιάζονται γι αυτούς».

Νωρίτερα, όπως είχε γράψει το mononews.gr οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συναδέλφου τους, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου για δηλώσεις του στην υπόθεση του Αφγανού που σκότωσε στη Γερμανία μία 19χρονη κοπέλα, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εξαπολύει μύδρους σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη και καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να βάλει φρένο στις συνδικαλιστικές διώξεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει την προκλητική συμπεριφορά και τον απολυταρχικό τρόπο διοίκησης του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος τόσο επί υπουργίας Παρασκευόπουλου, όσο και τώρα συνεχίζει απρόσκοπτα «το έργο του».

Ως φαίνεται το θράσος είναι απύθμενο, δεν γνωρίζει όρια και πλέον εντελώς απροκάλυπτα σε αυτήν την ντροπιαστική ατζέντα ήρθε να προστεθεί η πρωτόγνωρη απόφαση για την άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Σωματείου μας «υπέπεσε στο μέγα ατόπημα» να κάνει δημόσιες δηλώσεις στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα (15/12/2016) με την συνδικαλιστική του ιδιότητα ως πρόεδρος σωματείου για την υπόθεση του Αφγανού που βίασε και σκότωσε μια 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο και συντάραξε όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, καθώς ο Αφγανός είχε κρατηθεί στο ΕΚΚΝ Βόλου και είχε αποφυλακιστεί με τις ειδικές ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Δυστυχώς τέτοιου είδους γεγονότα σε κάποιους δεν αρέσουν, κάποιοι άλλοι ξινίζουν και ορισμένοι άλλοι χάνουν την ψυχραιμία τους και ασκούν πειθαρχικές και ουσιαστικά συνδικαλιστικές διώξεις διότι «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν την χώρα όπως και την καρέκλα τους τσιφλίκι και συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες ή επιστάτες που κρατάνε βούρδουλα. Είμασταν βέβαιοι ότι σε αυτήν την διαδρομή των σκοτεινών δρόμων, κάποιοι θα κατέληγαν απέναντι στην διαφορετική άποψη και θα καταντούσαν η χλεύη της ελληνικής κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι στις φυλακές παραμένουμε μαζί με την κοινωνία, το κοινό αίσθημα και το δίκαιο και όχι με τις αδιέξοδες και ιδεοληπτικές πολιτικές απόψεις.

Ντροπή τους, γιατί κατάντησαν να θεωρούν την διαφορετική άποψη και το δημόσιο λόγο πραγματικό τους εχθρό, στοχοποιώντας και υποτάσσοντας το υπηρεσιακό καθήκον ή την συνδικαλιστική δράση στις ονειρώξεις τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπηρετούν τα ίδια ιδανικά με την αριστερά της πατρίδας, της οικογένειας, της κοινωνίας και του λαού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος του προέδρου του σωματείου μας στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και για προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου και δημόσιου συνδικαλιστικού λόγου. Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τόσο από το άρθρο 23 του Συντάγματος, το νόμο 1264/1982, πολλές διεθνής συμβάσεις όπως η ΔΣΕ87/1948 περί συνδικαλιστικής ελευθερίας, η ΔΣΕ139/1971 για την προστασία των εκπροσώπων των εργαζομένων, το άρθρο 23 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το άρθρο 22 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, το άρθρο 11 για την συνδικαλιστική ελευθερία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού χάρτη και το άρθρο 12 του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να σταματήσει τώρα την συνδικαλιστική δίωξη και να βάλει φρένο σε αυτήν την κατάντια και τον κατήφορο.

Προκηρύσσουμε προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας ως εξής:

 Τρίτη 24/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00
 Τετάρτη 25/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00
 Πέμπτη 26/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00
 Παρασκευή 27/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

Κατά την διάρκεια των Στάσεων Εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν:

1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2) Επισκεπτήρια συνηγόρων
3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here