Καιρός: Επιστρέφει το κρύο – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χιόνια- Αναλυτική πρόβλεψη

0

Nεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, σε όλη τη χώρα αναμένονται τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ενώ θα σημειωθούν λίγες τοπικές παροδικές και ασθενείς βροχοπτώσεις στο βόρειο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτό περιοχές. Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Στην συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, αρχικά στα νοτιοδυτικά, και έως το βράδυ σε όλη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στα ορεινά και αρκετά ημιορεινά. Χιονόνερο αναμένεται και αρκετές πεδινές περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά και αρκετά πεδινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες, και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 0 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 2 έως 13, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 3 έως 14.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως μετά το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Προς το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες. Χιονοπτώσεις και παγετός θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς, παροδικές, τοπικές βροχές. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού, αλλά και στα ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Δείτε περισσότερα στο meteo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Αθανάσιος Βακάλης: “Κάν’το όπως η ΘΕΣγάλα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Σταθόπουλος: Οι νέες business του μοναδικού Έλληνα που συμμετείχε στο Νταβός

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγης Βερούτης: Λαμόγια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here