Ζαχαριάδης
Κώστας Ζαχαριάδης. Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πράγματι μοναδικό. Πριν από χρόνια όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση ότι τα μνημόνια έπνιξαν τους πολίτες που προσπάθησαν να ζεσταθούν με ένα μαγκάλι. Σήμερα ακριβώς τα ίδια στελέχη όταν τους ζητείται να σχολιάσουν την τότε συμπεριφορά τους φαίνεται να έχουν ξεχάσει τι συνέβη τότε.  Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή» τον Μάρτιο του 2013 είναι χαρακτηριστικό: «TV-μαγκάλι» …έγραφε με «ξύλινα» γράμματα η εφημερίδα με αφορμή τον τραγικό θάνατο νέων ανθρώπων στην Λάρισα που προσπαθούσαν να ζεσταθούν ανάβοντας μαγκάλι.

«Οι αναθυμιάσεις των καναλιών ξανάπνιξαν τα θύματα του Μνημονίου και της φτώχειας που βρήκαν τραγικό θάνατο προχθές στη Λάρισα από το μαγκάλι με το οποίο προσπαθούσαν να ζεσταθούν. Η τραγωδία των φοιτητών που δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης παρουσιάστηκε ως ατύχημα μεθυσμένων» έγραφε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεταίρους τους των ΑΝΕΛ έχουν υπογράψει φαρδιά πλατιά το Τρίτο Μνημόνιο, κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αντί να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη για όσα έλεγαν και έγραφαν τότε σπεύδουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προκαλώντας κύμα οργής στην κοινωνία.

Γι αυτούς δεν υπάρχουν σήμερα «θύματα των Μνημονίων» αλλά … «τραγικά συμβάντα».

Είναι χαρακτηριστικό το «tweet» του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος απευθυνόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη που του ζητούσε να πάρει θέση σε σχέση με όσα έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα λέει σήμερα έγραψε : «Κάνετε μικροπολιτική με τον ανθρώπινο πόνο σε τραγικά συμβάντα. Λυπάμαι για εσάς και τον θεσμικό σας ρόλο». Ο ίδιος άνθρωπος το 2013 έγραφε σε επίσης δικό του “tweet” : “ Θάνατος μαγκάλι το 2013! Το ακούς γιαγιά;».

Αντίστοιχες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα υπήρχαν τον Μάρτιο του 2013 και από άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραφε : 2 νεκροί. 3 κινδυνεύουν από μαγκάλι στη Ελλάδα του 2013. Ώρα για εγρήγορση, αλληλεγγύη κ αγώνα, κόντρα στην αναισθησία του «χορτάτου».

Ενώ ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, έσπευδε να γράψει : «Μαγκάλι. Ελλάδα 2013. Μονοξείδιο του θανάτου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here