Κ. Μητσοτάκης σε Γερμανούς επιχειρηματίες: Θέλω να φέρω επενδύσεις 100 δισ ευρώ στην Ελλάδα

0

Την υλοποίηση προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα έχει στόχο να προσελκύσει ξένους επενδυτές στη χώρα δεσμεύτηκε να προωθήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν γίνει πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση του με περίπου 30 από τους ισχυρότερους Γερμανούς επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακάθισε μαζί τους σε γεύμα εργασίας και μεταξύ άλλων τους επισήμανε ότι ζητούμενο είναι η δυνατότητα να μεγαλώσει ο πλούτος της χώρας, με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να προχωρήσει το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και ένα πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων 100 δισ. για τα επόμενα 5 χρόνια. Όπως είπε μάλιστα, είναι απόλυτα δεσμευμένος και αφοσιωμένος στο πρόγραμμα αυτό, καθώς μετά από 7 χρόνια κρίσης ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, έχοντας καταλάβει πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκεί που ξεκίνησε να γιγαντώνεται ο λαϊκισμός, εκεί και θα ηττηθεί».

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, οι επιχειρηματίες, πολλοί από τους οποίους ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έθεσαν τα ζητήματα της γραφειοκρατίας και ζήτησαν ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: FT: H Eλλάδα στην «εντατική», το «ακραίο χειρουργείο» του Grexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες τραπεζίτες εν δράσει: Κρίσιμα ραντεβού για επενδύσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τι κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here